Rémi Gaillard tréfáival már találkozhatott bárki, aki internetezik: a francia férfi 20 éve szívatja az embereket megmosolyogtató csínyeivel, melyek közül az egyik első az volt, hogy a francia kupa döntője után belógott a pályára, és a Lorient futballistáival ünnepelte a győzelmet – anélkül, hogy ez sokaknak feltűnt volna.

A férfi azóta is a szórakoztatás eme formáját űzi változatos módon: leginkább sportközvetítések, tévés vetélkedők és politikai vitaműsorok normális menetét bontja meg előszeretettel megjelenéseivel, munkát adva az ország biztonsági őreinek és rendőreinek. Olykor azért a hétköznapi emberek is pórul járhatnak miatta, legutóbb az olimpia kapcsán bukkant fel a legkülönfélébb helyeken, a legkülönfélébb szituációkban.

Legújabb projektjében a francia sajtót vette hülyére Gaillard, miután egy komplett országgal sikerült elhitetnie, hogy Montpellier városát és környékét ufók szállták meg. Ehhez csupán két segítőre volt szüksége: egy helyi gazdára, aki miután felvette mobiljával, hogy valami fényes repked az égen éjszaka (egy drón volt az), az egyik legnagyobb francia tévécsatornán a legnagyobb nyugodtsággal elmondta, hogy tehenei körül fényes körök is megjelentek.

Másik segítője egy magát meteorológusnak mondó férfi volt, aki természetesen alátámasztotta állításait tudományos érvekkel. A trükk emiatt volt tökéletes: a Facebookon hosszú ideje aktív, meteorológiával foglalkozó oldalban megbízhattak az emberek, ám mindvégig a szívatásra volt kihegyezve az egész terv.

Csak hetekkel később leplezte le magát Gaillard és csapata, akik végül az egész UFO-témát megfejelték egy szívatós videóval is. Az ártatlan áldozatokra nem egyszer jött rá a frász a látszólag lehetetlen helyzetektől, de ezt írhatjuk a hetekig tartó hírdömping rovására is.