Elon Musk mindig tud valami újat, őrültet, meghökkentőt mutatni. Míg mi, magyarok augusztus 20-án az eget bámultuk országszerte, addig a világ egyik leggazdagabb embere bejelentette, hogy emberszerű robotokat fog építeni egy éven belül.

Mivel még csak a koncepció van meg, a bemutató igencsak furcsa volt: egy robotruhába öltözött ember táncolt, míg el nem kezdett beszélni Musk, ám a milliárdos azt mondta, hogy külsőre nagyon hasonlóak lesznek majd a gépei.

Ami a technológiát illeti, sok közös lesz a robotban és a Tesla villanyautóiban. Főként a külvilágot érzékelő szenzorok és a hardver lesz közös, ám bízunk abban, hogy a Teslabot esetében a mesterséges intelligencia jobban működik majd, mint az autóknál, melyek gyakran nekimennek az út szélén álló járműveknek, emiatt pedig vizsgálat is indult Amerikában.

Az arctalan robot 56,6 kg és 172 cm magas lesz, feje pedig teljes egészében egy kijelző lesz, ahol hasznos információk jelennek majd meg. Feladata elsősorban a veszélyes, repetitív és unalmas feladatok átvállalása az emberektől, programozott személyisége pedig barátságos lenne. Fejében olyan kamerák kapnak majd helyet, mint amilyeneket az Autopilot-rendszer használ. Csúcssebessége 8 km/óra lehet, miközben 20 kilós terhet cipel, de szükség esetén 68 kilót is meg tud majd emelni.