Elérte a 300 milliót az ötszörös aranylabdás labdarúgó, Cristiano Ronaldo Instagram-követőinek a száma – írja az MTI. 

A részben budapesti rendezésű labdarúgó-Eb-n szereplő portugál válogatott sztárja az első ember, aki ezt a határt elérte.

Ronaldóénál már csak az Instagram hivatalos Instagram-oldalát követik többen: 397 millióan.

A Sun brit bulvárlap azt is hozzáteszi, a második helyen 246 millió követővel Dwayne Johnson színész áll, míg a világon – legalábbis ebben a mutatóban – második legnépszerűbb labdarúgót, Lionel Messit „csak” 219 millióan követik. Őt Ariana Grande énekesnő, Kylie Jenner modell, Selena Gomez énekes- és színésznő, valamint egy másik modell, Kim Kardashian is megelőzi.

A legtöbb Instagram-követővel rendelkező emberek top10-es listája
  Név Foglalkozás Követők száma
1. helyezett Cristiano Ronaldo labdarúgó 300 millió
2. Dwayne Johnson színész 246 millió
3. Ariana Grande énekesnő 244 millió
4. Kylie Jenner modell 241 millió
5. Selena Gomez énekes- és színésznő 238 millió
6. Kim Kardashian modell 229 millió
7. Lionel Messi labdarúgó 219 millió
8. Beyoncé énekesnő 186 millió
9. Justin Bieber énekes 178 millió
10. Kendall Jenner modell 170 millió

Ronaldo a napokban két esettel is felhívta magára a figyelmet: amellett, hogy egy balul elsült ingatlanüzlettel több millió dollárt bukott, egy üveg Coca-Colát is undorral tolt félre egy sajtótájékoztatón. Első blikkre ugyan ez negatívan hatott az üdítőital-gyártó részvényeire, de utólag inkább úgy fest a helyzet, hogy az ominózus pillanat épp egybeesett egy tőzsdekorrekcióval.

A Juventus támadója, aki nemzeti válogatottjával a magyarokat is felvonultató négyesben szerepel, az F csoport keddi meccsén a Puskás Arénában kétszer is eredményes tudott lenni Gulácsiék ellen. Ezzel 11 találatos lett a kontinensviadalok történetében, így egyedüli gólrekorderré lépett elő a labdarúgó Európa-bajnokságokon.

A 36 éves játékos az örökrangsorban a francia Michel Platini elé került, aki kilenc gólt szerzett – igaz, egyetlen kontinensviadalon tette ezt, 1984-ben, míg Ronaldónak a mostani már az ötödik Eb-je.