Pierpaolo Lazzarini számtalan szárazföldi és vízi jármű koncepcióját megálmodta már, ám mindegyiken túltesz legújabb elképzelése, a Stratosfera. Az ultrakönnyű, karbonszálas anyagból álló golyó vízen, szárazföldön és a levegőben is kényelmesen érezné magát.

Az 1,65 méter átmérőjű gömb belsejében két fő utazhatna kényelmesen. A vízi közlekedést egy, a golyó aljából kijövő toldat végén található villanymotor segítségével oldanák meg. Két 150 lóerős erőforrás akár 30 csomós (55 km/órás) sebességre is gyorsíthatná a víz felszínén az eszközt, melyben önkiegyensúlyozó rendszer is helyet kapna.

a videó a hirdetés után indul

A golyó csak az alap: leszerelve az aljáról a motort egy alvázra helyezve négykerekű járműként hódíthatná meg a szárazföldet, a levegőbe pedig rotorokkal emelkedne, ahol akár a 250 km/órás sebességet is elérhetné. A súlypont alacsonyan tartásának érdekében az akkumulátorok a gömb alsó részében kapnának helyet.

a videó a hirdetés után indul

Jelenleg ugyan a Stratosfera még csak egy koncepció, de az első próbadarab 2022 közepére elkészülhet. Az ötlet további sorsa az esetleges befektetőkön múlik.