A hatvanas években lett kultikus márka a Volkswagen az Egyesült Államokban. Akkoriban egy életérzés kötődött a gyárhoz, a Bogár, a Transporter generációk számára vált meghatározó típussá. Utóbbi volt egyértelműen a hippi életérzés közvetítője, mint minimalista lakóautó, közösségi tér tökéletesen teljesített.

Ezért is fura, hogy volt, aki a Bogárban látta meg a lakóautó lehetőségét. Ez a Super Bugger, ami az eredeti autó alvázára épülve egy igazi hibrid, félig bogár, félig lakóautó. 

Félig bogár, félig lakóautó, de teljesen agyament 1

A motor maradt az eredeti négyhengeres boxermotor, és a főleg fából, valamint műanyagból készített felépítmény  csupán 110 kilogrammal növeli az eredeti tömeget. Így nincs teljesen kivégezve a hatvan lóerős motor, a beltér praktikuma pedig ellensúlyozza a plusz súlyt. 

Félig bogár, félig lakóautó, de teljesen agyament 2

Bár fürdő és WC nincs, de két embernek egész kényelmes a hely, van tűzhely és mosogató, amelyeket kívül-belül használhatnak az utasok, egy sínrendszeren keresztül a kinti sütögetéshez kihúzható az egész szett. 

A nagyobb tömeg miatt hátulra szélesebb gumikat és feszesebb rugózást kapott a Super Bugger, amit a Mecum árverésén kínálnak eladásra. Mivel licitről van szó, csak sejthető a végső ár, nemrég egy makulátlan állapotú darabért 40 ezer dollárt, vagyis 11,5 millió forintot fizettek.

Félig bogár, félig lakóautó, de teljesen agyament 3Félig bogár, félig lakóautó, de teljesen agyament 4Félig bogár, félig lakóautó, de teljesen agyament 5Félig bogár, félig lakóautó, de teljesen agyament 6Félig bogár, félig lakóautó, de teljesen agyament 7