Clothespin Tower, azaz Ruhacsipesz-torony: ez lenne a neve annak az épületnek, melyet egy izraeli művész és csapata álmodott meg, és szándékukban áll felépíteni Dubajban. A különös formájú felhőkarcoló 170 méter magas lenne, és a tervek szerint 2023-ban kezdődhet el megépítése.

Egy csipesz lehet Dubaj legújabb látványossága 1

A képre kattintva galéria nyílik

A projekttel jelenleg azonban komoly gondok vannak: csak a látványterv van még meg, tervezője pedig aktívan keresi a stratégiai partnereket, akik segíthetnének neki építési területet, engedélyeket, vagyis gyakorlatilag mindent beszerezni, ami a csipesz felhúzásához szükséges.

Egy csipesz lehet Dubaj legújabb látványossága 2

Maga a terv nemcsak egy poén: tervezője koncepciója szerint a csipesz két része két különböző felet testesít meg, melyek tökéletes egységgé válnak. Innentől a szemlélő feladata, hogy értelmezze a látottakat, gondoljon akár szerelemre, békére vagy reményre.

Egy csipesz lehet Dubaj legújabb látványossága 3

Ha elkészül az 50 emeletes épület, az egyik felében egy 1200 szobás luxushotelt alakítanának ki, míg a másik oldalon 300 luxuslakás kaphatna helyet. A tornyot 10 ezer négyzetméteres bevásárlóközpont tenné még élhetőbbé, benne művészeti galériákkal, a legjobb éttermekkel, fitneszközponttal és fürdővel.