1923-ban készült az alábbi felvétel, mely egy hadgyakorlatot örökít meg az Egyesült Államok keleti partján. A repülőből készített, hang nélküli videón egy csatahajó és egy kétfedelű látszik, utóbbi pedig gyakorlatilag harcképtelenné teszi az ilyen repülők leszedésére kitalált vízi járművet anélkül, hogy egyetlen fegyver is elsülne.

A repülő átláthatatlan füstfalat húzott fel a hajó köré, így a vízen harcolók nem tudják lelőni a levegőben repkedő gépmadarakat. Elég ehhez mindössze néhány kisgép, és máris észrevétlenül közeledhet egy nagyobb bombázó, mely akár a hajót, akár a közeli szárazföldi célpontokat elintézheti.

A hosszú ideig fennmaradó füst egyébként a titán-tetrakloridnak köszönhető, mely egy színtelen folyadék, de a levegő páratartalmával reakcióba lépve füstöt formál. Ez súlyosan mérgező, a folyamat során sósav is keletkezik, a fémeket is korrodálja a füstcsináló anyag.

Azt nem tudni, hogy a mai modern radarok átlátnának-e a titán-tetrakloridos felhőn, ugyanis ezt a módszert régóta nem használja már az amerikai hadsereg, de a legtöbb füsttel, köddel és párával könnyedén megbirkóznak a berendezések.