Dubaj úgy terebélyesedik és épül napról napra, mintha nem lenne holnap. A városban található a világ legmagasabb épülete is, de hamarosan egy újabb rekorder látványossággal bővül a szerencsés adottságokkal rendelkező metropolisz.

Október 22-én ugyanis a tervek szerint beindítják a világ legnagyobb szökőkútját, a Palm Fountaint. Ezt persze ne úgy képzeljük el, mint a Margit-szigeten található társát: a szökőkút teljes egészében a tengerben épült meg, nem kell kőmedence a víz megtartásához. A 1300 négyzetméteren elterülő attrakció 105 méter magasra lövi majd ki a sós vízsugarakat, a látványt pedig 3000 LED-lámpa teszi teljessé, így napnyugta után is élményszámba megy majd a vízi show.

A kompozíciót 86 hangszóró teszi teljessé, melyeket a szökőkutat körbeölelő partszakasz két oldalán helyeznek el. A műsorok, melyekből 20 különböző már biztosan lesz, egyenként három perc hosszúak lesznek, fél órás szünetekkel köztük este 7 és éjfél között.

“Büszkék vagyunk, hogy részt vehettünk a Palm Fountain tervezésében, építésében és üzemeltetésében” – mondta a kínai kivitelezőcég elnöke.

a videó a hirdetés után indul