A japán konyha számos különlegessége közül az egyik világszerte ismert és kedvelt darab a szusi, de természetesen ez is hazájában az igazi. Ennek az ételnek a csúcsra járatása a tokiói Sushi Singularity étteremben fedezhető fel, ahol minden egyes vendég személyre szabott, 3D-nyomtatással készülő fogást kap.

Ebben az étteremben csak vizeletvizsgálat után jár vacsora 1

Már az sem mindennapi, hogy az ételt egy gép gyártja – nincs semmilyen bambuszos tekergetés, sőt, nem is kell henger alakúnak lennie az ételnek: ahogy az alábbi videóban is látható, akár egy építőkocka alakú, furcsa belsejű valamit is el tud készíteni a rendszer, mely mögött egy, az ételek terén számos innovatív megoldással előrukkoló startup, az Open Meals áll.

a videó a hirdetés után indul

A személyre szabással sem viccelnek az étteremben: eleve csak foglalás után lehet bejutni a vendéglátóegységbe, de előtte el kell végezni egy egészségügyi tesztet, melyhez minden eszközt biztosítanak. Csinos szett, nemde?

Ebben az étteremben csak vizeletvizsgálat után jár vacsora 2

Ennek része egy DNS-vizsgálat, de a potenciális fogyasztók vizeletét és beleit is megvizsgálják, hogy teljes képet kaphassanak a vendéglátók. Az adatok felhasználásával a gépek úgy keverik az alapanyagokat és különféle ásványi anyagokat a nyomtatott szusihoz, hogy az a lehető legjobban szolgálja a vendég egészségét.

Ebben az étteremben csak vizeletvizsgálat után jár vacsora 3