Érdekes kísérlettel mutatta meg a holland T-Mobile, mennyi lehetőséget is rejt magában a sokak által károsnak tartott 5. generációs vezeték nélküli hálózat, vagyis az 5G. A minden korábbinál gyorsabb kommunikációt lehetővé tévő technológia segítségével egy tetoválóművész úgy varrt fel egy mintát egy női kliens karjára, hogy ő csak egy műkézre rajzolta az ábrát.

A nem mindennapi tetoválás során a teljesen másik helyszínen tartózkodó művész tollát összekötötték egy robotkarral. A projekt megálmodói eleinte nem voltak biztosak a sikerben – na nem a szakadozó net miatt, hanem azért, mert a tetoválókar nem mindig úgy viselkedett, ahogy az emberi kéz. Az nem egy rossz dolog például, ha a robot tudja, hol kezdődik a bőr és nem mélyeszti bele a tűt a delikvens húsába.

“A végső tetoválást egy hadseregnyi zöldségen és bőrmintán végzett számtalan teszt után készítettük el” – áll a T-Mobile kiadott közleményében. A leírtaknál azonban izgalmasabb maga a tetoválási folyamat, illetve az addig vezető út videós formája, melyet az alábbiakban lehet megtekinteni.

a videó a hirdetés után indul