2014 óta tervezgette egy kis kanadai csapat, hogy alkotnak valami nagy, csővázás, motorokkal felszerelt, ember által irányított négylábú izét. A Prosthesis mostanra készült el, és már attól leesik az állunk, hogy egy helyben látjuk. De a cucc tud mozogni is: egy ember a szerkezet belsejében állva irányítja a 4 tonnás, 4 méter magas acélszörnyet, melyet 225 lóerős villanymotorok és némi hidraulika gyorsít akár 30 kilométer/órás kocogásra.

Ezzel a szerkezettel te lehetsz az igazi Vasember 1

A képre kattintva galéria nyílik

A Prosthesis karmaival képes egy kisebb autót összeroppantani, de amilyen erős, olyan sérülékeny is: semmilyen elektronikai vagy mechanikai eszköz nem akadályozza meg, hogy feldőljön, így ha a középen tartózkodó ember rossz manővereket végez az érzékelőkkel felszerelt ruhákba öltözve, pillanatok alatt felborulhat.

Ezzel a szerkezettel te lehetsz az igazi Vasember 2

A nagyvasat megalkotó Furrion Exobionics szeretne pénzt csinálni a termékből: 2000 kanadai dollárért (460 ezer forintért) cserébe bárkinek bemutatják az eszközt, sőt, ki is lehet próbálni Vancouverben egy egész napos program keretében.

Ezzel a szerkezettel te lehetsz az igazi Vasember 3

“Ez gyakorlatilag egy Baja versenyautó, egy exkavátor és egy dinoszaurusz keresztezése” – beszélt a gépről Jonathan Tippett tesztpilóta.