Theo Fennell ékszerstúdiója már 40 éve várja a gazdag vásárlókat a londoni Fulham Roadon. A mester ennyi idő után is képes újdonságokkal előrukkolni, most például egy olyan gyűrűt sikerült megalkotnia, melynek belsejében a Stonehenge miniatűr változata látható.

Az ékszer a nyári napfordulóra készült, mely idén magyar idő szerint június 20-án 21 óra 44 perckor lesz. Ilyenkor az Északi-sarkon a Nap egész nap fenn van, és el sem mozdul a 23 fokos magasságból, de Magyarország felett is 16 órán keresztül gyönyörködhetünk a meleget és fényt adó égitestben jó idő esetén.

Hogyan jön a képbe a Stonehenge?

A világörökség részének számító kör alakú őskori építmény bejáratnál felállított granulitoszlopokat úgy helyezték el, hogy a nyári napforduló idején a középpontból nézve a napkelte helyén legyenek.

Ujjunkon is hordhatjuk a világörökség részét 1

A napfordulóra készített gyűrű hihetetlenül részletes: a 18 karátos arany alapra került rá a miniatűr építmény, melyet kék turmalinkupola borít, mintha az ég lenne, 0,38 karátos gyémántcsillagokkal kiegészítve. A gyűrű egyik oldalára a nappali, a másik felére az éjszakai égboltot véste fel az alkotó, aki fél évig dolgozott a rendkívül részletes ékszeren, mely 22 ezer fontba (8,5 millió forintba) kerül.

Ujjunkon is hordhatjuk a világörökség részét 2Ujjunkon is hordhatjuk a világörökség részét 3

Kövess minket a Facebook-on!