A koronavírus-járvány miatt számos sporteseményt elhalasztottak, illetve töröltek. Nem kivétel ez alól a Forma-E sem, az elektromos széria őszi-tavaszi megrendezésű szezonja öt verseny után félbeszakadt. A sorozat rajongói azonban nem maradnak verseny nélkül, köszönhetően az Envision Virgin Racing csapatának, akik üveggolyóval szimulálták az eredeti versenynaptár szerint soron következő párizsi forduló történéseit.

A csapat egy, a YouTube-on népszerű üveggolyó-versenyeket rendező videóssal összefogva rendezte meg a Marbula E sorozat első versenyét. A Forma-E 12 csapatát egy-egy golyó képviselte, a tekervényes lejtős pályán zajló időmérőt és a versenyt pedig a sportág nemzetközi hangja, Jack Nicholls kommentálta.

Az élményt sikerült fokozni a Forma-E közvetítésekben látható feliratok és grafikai elemek tökéletes lemásolásával, illetve a versenygolyók színezésével, melyek megegyeztek az elektromos versenygépek valódi kinézetével. A Marbula E szezonnyitóját szervező csapatot nem lehet csalással és mindenféle machinálással vádolni, ugyanis az ő színeikben induló golyó az utolsó helyen gurult a célba.