Amióta létezik sugárhajtás, mindig akadnak olyan őrültek, akik szerint jó ötlet a technológiát az ember hátára szerelni. Így van ezzel a Jetman Dubai csapata is, akik a jetpackes repülés történetében fontos mérföldkőhöz értek el: sikerült a földről rajtolva normális repülési magasságig jutniuk. Az összes korábbi repülésnél ugyanis mindenki a magasban kezdte az utat, például egy helikopterből indulva.

Vince Reffet, karbonszálas szárnyasruhájába bújva egy kilométeres magasságig repült mindössze fél perc alatt. Sebessége eközben elérte a 240 kilométeres óránkénti sebességet is, ami jól mutatja az aprócska sugárhajtóművek erejét. A Jetman Dubai közleménye szerint a háromperces utazás 1500 méteres magasságban ért véget: Reffet ekkor nyitotta ki ejtőernyőjét, hogy biztonságosan landolhasson.

Hogy zökkenőmentesen alakuljon a jetpackes repülés első földi felszállása, a csapat száz fel- és leszállással gyakorolt, a lezuhanást megakadályozó kábelek segítségével. A teljesítményhez még a dubaji koronaherceg is gratulált a csapatnak Instagramon.