A turistaosztályok még épp elviselhető szintre belőtt, szűk férőhelyeiről nézve maga a mennyország az Etihad első osztályán elérhető luxus. Mert itt nem csak szeparált, ággyá alakítható, úri kényelmű ülésekről, és fine dining menüről van szó. 

Az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légi közlekedési vállalata új szintre emelte a menetrend szerinti repülést, amikor az általuk üzemeltetett Airbus A380-asok felső szintjén szó szerint kis lakosztályokat alakítottak ki. 

Sőt, ebből is kialakítottak két minőségi sávot, a First Class Apartment fölött még elérhető a Residence Class, ami már tényleg a repülő szálloda szinonimája lehetne. Egy ilyen égi luxusgarzon 3 helyiségből áll: nappali szoba, hálószoba 208 centiméter hosszú ággyal, és fürdőszoba. A nappaliban bőr ülőgarnitúra, a hálószobában kétszemélyes ágy van. A nappalit egy átjáró folyosó köti össze a hálószobával és a fürdőszobával.

A nappaliba és a hálószobába külön LCD tv került (82 cm, illetve 68 cm átmérőjű), valamint elérhető gyors wi-fi internet, és mobilos telefonálási lehetőség is. Az árban a személyi komornyik is benne van, aki csak az utas kívánságait lesi, és próbálja enyhíteni az utazás fáradalmait. 

De az élmény korántsem a felszállással indul. Aki egy ilyen utazásra befizet, azért Mercedes S-osztály érkezik a hotelhez, vagy bárhova, ahonnan indul, és viszi ki, egyenesen a reptérre. A nadrágszíj nélküli csoszogást a sorban, a biztonsági ellenőrzés tömegét, a repülés legkellemetlenebb elemeit tünteti el ez a szolgáltatás. Itt nincs check-in, minden privát módon, olajozottan, és villámgyorsan történik. 

Az első osztályokhoz tartozó pihenők már eleve szeparáltak a tömegtől, de a Residence Class utasai még ennél is egyedibb élményt kapnak. Külön részlegen várhatják az indulást, privát zuhanyzóval,  a legfinomabb pezsgőkkel, a világ legjobb séfjei által összeállított menükből falatozva. Jóllakva pedig irány a szivarszoba, ahol elit konyakkal lehet pöfékelve relaxálni, de aki egyéb élvezetre vágyik, az akár profi masszázsra is bejelentkezhet. Mert igen, van külön, személyi wellness részleg is. Ez a légi közlekedés abszolút luxusa, saját lakosztály az égen 1

Ez a fényűzés az A380 orrában sem csökken, mert itt megvan minden, amire egy félnapos út közben az ember leginkább vágyik. A komornyik a végtelen ital- és étellistáról a tökéletes párosításokat hozza, aki pedig kaviárt és pezsgőt akar reggelizni, az kaviárt és pezsgőt kap. Igaz, arról nem szólnak a hírek, hogy a komornyik milyen extrákat tud egy jól képzett stewardesszel szemben, de annyit azért elárulnak, hogy az A380-ason alkalmazott komornyikok a londoni Savoy Butler Akadémián végeztek.

Ez a légi közlekedés abszolút luxusa, saját lakosztály az égen 2

Innen a pilótafülke sem elérhetetlen álom, akit érdekel a repülés, benézhet a kapitányhoz is. 

Külön, saját kis hálószoba, és külön mosdó, sőt zuhanyzó! Egy repülőn! Amikor az átlagember átlagrepülőjének átlagvécéjében próbálunk eredményt elérni, és máris tépi valaki a harmonikaajtót, akkor úgy tűnik, minden pénzt megér egy ilyen szolgáltatás. 

Az ár pedig tényleg a “minden pénzt” kategória (igaz, a fél életüket égen töltő kilométergyűjtők pár év alatt összerepülnek egy jegyre valót), aki csak pénzért szeretné a Residence Class kényelmét, annak 31 000 dollárt (9,2 millió forintot) kell fizetnie New York és Abu-Dzabi között.