A McLaren a OnePlus mobilgyártóval 2018 óta dolgozik együtt, azóta pedig számos telefonkészülék jelent meg az autógyártó emblémájával díszítve.

A kínai telefongyártó számos más techcéggel együtt jelen van a CES kiállításon Las Vegasban, amire természetesen ők is készültek valami újdonsággal. A Concept One névre hallgató tanulmányban első pillantásra nincs semmi furcsa: külsőre a készülék egy korábbi modellre, a OnePlus 7-re hasonlít, melynek különlegessége, hogy fényképezéskor a kamera a telefon tetejéből bújik elő.

A kínai tervezők a koncepció esetén is ügyeskedtek a kamerával: első pillantásra észre sem vesszük a középen futó sötét sávban a lencséket. Ám a fényképező alkalmazásba belépve a sötét üveg mögött feltűnik a három kamera és a vaku is.

Varázslatos kamerával hódítana a McLaren telefonja 2
Varázslatos kamerával hódítana a McLaren telefonja 3

A OnePlus embereinek a legnagyobb kihívást az előbukkanás és az eltűnés idejének lecsökkentése jelentette. A kezdeti 45 másodpercet sikerült 0,7 másodpercre redukálni, ami nagyjából lefedi azt az időtartamot, amíg valójában megnyílik a fényképező alkalmazás. A telefont működés közben a McLaren Forma-1-es versenyzője, Lando Norris is bemutatta.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Lando Norris (@landonorris) által megosztott bejegyzés, Jan 7., 2020, időpont: 2:07 (PST időzóna szerint)

Arról, hogy a technológia mikor költözik be a sorozatgyártásban készülő telefonokba, egyelőre nincs információ.