Ha Franciaország látványosságairól beszélünk, és Párizst nem vesszük figyelembe, akkor a versailles-i kastély jó eséllyel benne van a három legismertebb nevezetesség között. Éves szinten nagyjából 5 millió ember keresi fel a francia uralkodók korábbi lakhelyét, de a kertbe is hozzávetőlegesen 8-10 millióan látogatnak.

A 12 ezer hektárosnál is nagyobb területen 400 szobor és 1400 szökőkút található, de 2020-tól egy hotel is helyet kap majd itt. A luxusszálló lesz az első és egyetlen szálláshely, ami a parkon belül fekszik, és az idelátogatók megszállhatnak.

Jövőre beköltözhetünk a versailles-i kastélyba 1

Festői környezetben kap helyet az új luxusszálló

Sokan azonban nem tudnak majd a 18. század stílusjegyeit felvonultató hotelben aludni. Csak 14 szobás lesz az épület, ezen kívül azonban sok információt nem árultak el a kivitelezők.

Jövőre beköltözhetünk a versailles-i kastélyba 2

Csak egy köpésre lesz a Tükörterem a hoteltől

A luxuskörülmények biztosítottak lesznek: privát wellnesslehetőség és egy 21 Michelin-csillagot begyűjtő főszakács a garancia erre. A nyitás pontos idejéről sincs információ, ahogy az árakról sem, de azt gondoljuk, hogy a Megtelt táblát sosem kell elrakni messzire.