Évek óta ül a YouTube trónján PewDiePie, a videojáték-kritikáival ismertté váló videós. A név mögött a 29 éves svéd férfi, Felix Kjellberg áll. PewDiePie 2013 óta a legnépszerűbb videós a megosztón, manapság közel 90 millió követővel rendelkezik. Összehasonlításképpen, a legnépszerűbb, magyar nyelven alkotó videós, Dancsó Péter Videómánia nevű csatornája nemrégiben lépte át az 1 millió feliratkozót.

A svéd videós karrierje során számos véleményes megnyilvánulással keltette fel magára a figyelmet, hatalmas felháborodásokat okozva ezzel az online közösségen belül és kívül egyaránt. Ezek miatt a Google jelentősen átalakította a videók után járó kifizetéseket, de a PewDiePie-t hátrányosan érintő szankciók ellenére köszöni szépen, de még mindig vígan él a klipekből származó bevételekből, az egyéb szponzori szerződésekből, valamint a hírnévre épített termékek eladásából, legyenek azok akár videojátékok, vagy ruhák.

Óriási csata zajlik a YouTube trónjáért 1

Felix Kjellberg, azaz PewDiePie

A YouTube trónjáról ennek ellenére letaszíthatatlannak tűnt a csatorna, mely rendületlenül gyarapodott az évek során. Azonban megjelent a porondon a T-Series nevű csatorna, mely elsősorban indiai zenéket tesz közzé. A kihívó nézettségben már 2017-ben lekörözte a videojátékost, ám a feliratkozók számában hétfőig verhetetlennek tűnt PewDiePie. Ekkor pár pillanatig a T-Series átvette a vezetést, ám PewDiePie hívei gyorsan a svéd segítségére siettek, akik egyenesen háborúnak nevezik a történéseket.

A háború szó nyilván túlzás, de az tény, hogy tényleg nem teljesen normális, ami történik az ügy kapcsán. Rengeteg kisebb csatorna arra ösztönözte követőit, hogy iratkozzanak fel PewDiePie csatornájára, és ne hagyják, hogy az indiaiak átvegyék a YouTube trónját. Vannak, akik kevésbé etikus módon támogatják a svédet, számos nyomtatót és okos kamerát meghekkeltek, hogy a “szent célt” támogassák. A videóst sem kell félteni, saját dalt írt a T-Series ellen, valamint közös videót készített többek között Elon Muskkal.

Aki élőben szeretné követni a YouTube legnagyobb csatáját, az az alábbi videóban megteheti. Valóban elképesztő, hogy ilyen magas feliratkozási számok mellett mindössze pár ezer embernyi a különbség a két csatorna között.

A Vezess is fent van a YouTube-on, ide kattintva egyből fel is iratkozhatsz csatornánkra!