Hamarosan csőstül szakadnak ránk a Car of the Year díjak, az év első elismerése azonban hagyományosan Észak-Amerikáé, ahol szabadidőjármű, személyautó és pickup kategóriában választanak bajnokot.

Az USA és Kanada ötven autóipari weboldalának, magazinjának, televíziós és rádióműsorának az illusztris szerkesztői alkotják azt a zsűrit, amely a szokásos szerteágazó szempontok szerint megválasztja az év legfontosabb újdonságát.

Az év észak-amerikai pickupja

Átadták 2020 első Év Autója díjait 1

A pickup igazi amerikai műfaj, és jövőre talán valamelyik elektromos újonc nyeri meg a versenyt, ám idén sem az FCA-csoport által gyártott RAM Heavy Dutynak, sem az Amerikában aprónak számító Ford Rangernek nem volt esélye az instant klasszikus Jeep Gladiator ellenében.

Az év észak-amerikai szabadidőjárműve

Átadták 2020 első Év Autója díjait 2

A szabadidőjárművek között egy észak-amerikai és két koreai autónak volt esélye a végső győzelemre. Végül sem a Lincoln Aviator, sem a Hyundai Palisade nem tudott többet nyújtani, mint a Kia Telluride.

Az év észak-amerikai személyautója

Átadták 2020 első Év Autója díjait 3

Az év személyautója címért két sportkocsi és egy szedán versengett, végül a Toyota GR Supra és a Hyundai Sonata alulmaradt a középmotoros Chevrolet Corvette-tel szemben.