Michael Schumacher a Forma-1 történetének egyik legeredményesebb versenyzője, a Benettonnal és a Ferrarival összesen hét világbajnoki címet gyűjtött. Sajnos 2013. végi, súlyos agysérüléssel járó balesete miatt már több mint egy évtizede otthonában ápolják, de a legendája nem fakult meg.

Minden évben számos különböző Schumacher-autó, egyéb ereklye, emléktárgy bukkant fel és kel el jó pénzért különböző aukciókon, tegnap, azaz kedd este például a német szupersztár karóragyűjteményének 8 darabját árverezték el.

Az aukció nem indult jól, a Christie’s aukciósház weboldalát már múlt csütörtökön komoly kibertámadás érte – azóta is csak egy alapoldalt sikerült életre kelteni –, ami azért jelentett különös problémát, mert eredetileg online is fogadták volna a liciteket.

Több mint egymilliárdot hoztak Schumacher luxusórái 2

Schumacher 2004-ben (Kép: Getty Images)

Az incidens miatt az árverést egy nappal halasztották is a meghirdetett május 13-i dátumhoz képest, végül kedd este, Genfben tartották meg, és csak a helyszínen és telefonon lehetett ajánlatokat tenni.

Az aukción számos óraritkaság került kalapács alá, a fő attrakciót persze Schumi órái jelentették, közülük is kettő, melyet ferraris csapatfőnökétől, Jean Todttól kapott egy-egy világbajnoki győzelmét követően.

Kattints a képre, galéria nyílik!

Több mint egymilliárdot hoztak Schumacher luxusórái 3

A legmagasabb árat a 2004-es, utolsó bajnoki címének kapcsán kapott Schumacher-óra érte el, az aranyozott, Todt üzenetével gravírozott szerkezetű, piros, Schumi szponzorát, a Ferrari emblémáját és pilóta sisakjának képét is megjelenítő számlapos F.P. Journe Vagabondage 1 Model 1,2 millió svájci frankot (kb. 473 millió Ft) hozott.

A másik egyedi díszítésű példány, a 2003-as bajnoki siker kapcsán ajándékként kapott Audemars Piguet Royal Oakért 330 ezer frankot (130 millió Ft) kínált a nyertes licitáló. Ez az óra fehéraranyból készült, az egyik segédszámlapján Schumi sisakja, a másikon az akkor hatodik bajnoki győzelmére utaló hat csillag, a harmadikon a Ferrari ágaskodó lovacskája látható.

Több mint egymilliárdot hoztak Schumacher luxusórái 13

Kép: Christie’s

A további hat órával, valamint egy személyre szabott, öthelyes F.P. Journe-óradobozzal együtt a Schumacher-kollekció összesen 3,1 millió frankos (1,22 milliárd Ft) leütési összeget hozott.

Az árverés legdrágább darabja egyébként nem Schumacherhez kötődött, az egy rózsaarany Patek Philippe, melyért 961 millió forintnak megfelelő összeget ajánlott a győztes licitáló.