A dán Kalmar Automotive elsősorban Porsche-felújításairól, -átépítéseiről és -restomodjairól – régi modellek új műszaki tartalommal való feltámasztása – ismert, ám testvércégével, a Kalmar Beyond Adventure-rel emellett – nevéhez híven – autós kalandtúrákat is szervez.

A vállalkozás már 14 sikeres túrán van túl, így magabiztosan, meglévő érdeklődésre hirdette meg legújabb, 2025-ös programját.

Miután legutóbb Marokkóba vitte az aszfalttól elszakadni vágyó pénzes autóbolondokat, jövőre 5500 km-es, öt afrikai országot érintő, szavannákon, hegyeken, sivatagon átívelő autós kalandot ígér. A június 1-jén kezdődő, 19-én záruló kalandra mindenki egyedi építésű, terepralis kalandokra is felkészített – bukókeret, megfelelő felfüggesztés, terepgumik, pótkerék, üzemanyagkanna stb. –, „szafaris” Porschét kap (911-esek, Caymanok, Cayenne-ek jelentik a kínálatot), vagy hozhatja a sajátját is, ha az alkalmas ilyesmire.

Napi 1,4 millió ez a sivatagi autós túra 2

Kép: Kalmar Beyond Adventure

A 19 napos, Angolát, Namíbiát, Botswanát, Zimbabwét és Zambiát érintő úton a kalandorokat szervizjárművek és egészségügyi stáb is kíséri, hogy ne lehessen nagy baj.

A Trans-Africa 2025-re 14 jelentkező foglalhat helyet – az amúgy minden bizonnyal sokak fantáziáját megmozgató kaland lehetséges résztvevőit rendesen szűri az ár: a Kalmar Beyond Adventure-nél a legolcsóbb csomag – amely viszont már az autóhasználatot is magában foglalja – nettó 66 900 euró. Forintban ez összesen 26, napra bontva 1,4 millió.

Napi 1,4 millió ez a sivatagi autós túra 3

Kép: Kalmar Beyond Adventure