Eredetileg 1000 darabos limitált szériát terveztek, de akkora siker volt annak idején, hogy végül bő 3800 példányt adtak el a Volkswagen Polo harmadik generációjának Harlekin-kiadásából, melynél négy eltérő színű példány elemeit csereberélték egymás között, hogy végül mindegyik bohókás megjelenést kapjon.

Az eltérő színű – liláskék, piros, sárga, türkiz – kasztnielemekkel igazán mókás külsőt 1995-ben kapta meg a Polo, és még ma is öröm egyes, járóképes példányait az utakon látni.

 

A Volkswagennél újra elővették a bohócruhát 1

Kép: Volkswagen

A Volkswagen a 2021-ben már „tisztelgett” is saját, bohócruhás sikere előtt, amikor az aktuális Polo egy példányát Harlekin-ruhába öltöztették, sajnos abból csak egyetlen darab készült.

A bohóckodás most tovább folytatódott: hétfőn a VW bejelentette, hogy az ID.3 is megkapja a Harlekin-jelmezt, méghozzá modern, high-tech formában, a villanyautóra elektrolumineszcens panelek kerülnek, azok adják majd a színes külsőt (nyitóképünkön).

A Volkswagennél újra elővették a bohócruhát 2

A 2021-es főhajtás (Kép: Volkswagen)

A közlemény kiadásának dátuma, valamint az adalékként hozzátett ChatGPT-s funkció, illetve a ‘JEST 1’ (kb. „egy vicc”) konfigurátoros akciós kód természetesen egyértelművé tette, hogy áprilisi tréfáról van szó. Nagy kár, mert a „bekamuzott” technológia rendelkezésre áll, sőt, rohamléptekkel fejlődik, ahogy nemrég a BMW demonstrálta: