Az utazásszervezőknél egyre divatosabbak a kimondottan hosszú, természetesen kimondottan drága, szó szerint világ körüli utak.

Van, amelynek keretében a világ különböző csodáit látogatják végig 22 nap alatt, az Airbus A340-es Brazíliából indulva Óceánia és az ausztráliai Sydney érintése után Délkelet-Ázsiába, onnan Indiába, majd a Közel-Keletre viszi az utasokat, akik a repülőn fekvésre alkalmas ülésekben, ínyenc fogásokat fogyasztva, az állomásokon ötcsillagos szállodákban megszállva élvezhetik a nagyjából 25 millió Ft-nak megfelelő árú kirándulást.

22 nap alatt mutatja meg a világ csodáit ez a repülős kéjutazás

Van kimondottan Disney-fókuszú út is kb. 40 millióért, ennek keretében a chartergép 12 különböző Disney-parkba, valamint egyéb világlátványosságokhoz viszi el az utasokat, Los Angeles, a floridai Orlando, Tokió, Sanghaj, Hongkong, Párizs szerepel a célok között.

Hasonló, de talán még úribb, még fényűzőbb utazást talált ki a Life at Sea Cruises nevű cég, ők három év alatt(!) vitték volna körbe az utazókat a Földön egy luxus-óceánjáró fedélzetén, két főre minimum 230 ezer dolláros, azaz kb. 80 millió Ft-os áron. A kínai nagy fal, a Tádzs Mahal, a gízai piramisok, Machu Picchu – ahogy kell.

Az útra 80%-os foglalást sikerült elérni, több mint 100 kabint foglaltak, ám az MV Lara nevű hajó sem az eredetileg tervezett november 1-jei, sem a módosított, 11-i időpontban nem futott ki, nemrég pedig azt közölte a cég, hogy a végül november 30-ára kitűzött indulásból sem lesz semmi, írja a New York Times.

Szó szerint mesés utazást kínálnak 40 millióért

A Life At Sea Cruises anyacége, a Miray Cruises azóta azt is elárulta, hogy egyszerűen nem tudták kifizetni a hajó 40-50 millió dolláros díját, tehát egyszerűen nem volt mivel elszállítani a jelentkezőket. (Nyitóképünk illusztráció, de egy ehhez nagyon hasonló hajóról van szó.)

„Nagyon dühösnek, szomorúnak, elveszettnek érzem magam. Az életem következő három éve meg volt tervezve, rendkívüli élményeim lehettek volna, most pedig itt állok minden nélkül. Nagyon nehéz lesz ezt megemészteni” – mondta egy érthetően csalódott utas a CNN-nek.