A szobrász és a Texasi Műszaki Egyetem művésztanára, Robert Bruno még az 1970-es években kezdett dolgozni talán legismertebb művén, a nyugat-texasi Lubbock közelében álló Steel House-on (Acélház).

A 2008-ban elhunyt Bruno sosem fejezte be az egyértelműen sci-fi-s, űrhajós ihletésű lakóépületét, ám a Ransom kanyonban álló, egy tóra néző művet gyermekei nem hagyták lepusztulni, karbantartották, majd 2021-ben őszén 250 ezer dollárért (mai árfolyamon 92 millió Ft) adták el egy ingatlanközvetítőnek. Az aztán komoly üzletet csinálva 1,5 millió dollárért (bő 550 millió Ft) értékesítette tovább a jelenlegi tulajdonosainak, Courtney és Blake Bartoshnak.

A pár azóta – a szobrász jegyzeteire támaszkodva, a korábbról Brunót ismerő szakemberekkel egyeztetve és dolgozva, az eredeti elképzelést megvalósítva – befejezte és renoválta a Steel House-t, immár az összes belső tér lakható, sőt AirBNB-ként bérelhető.

Kattints a képre, óriásgaléria nyílik!

Laknál ebben a rozsdás űrhajóban? Jó pénzért megteheted! 1

A 223 négyzetméteres területen három hálószoba, három fürdőszoba, új légkondicionáló rendszerrel várja a vendégeket. A berendezéshez tartoznak a megálmodó személyes tárgyai is, hegesztőszék, régi fotók teszik fel a koronát a műre.

A rozsdás űrhajóra emlékeztető ház egy éjszakára fejenként 230 ezer Ft-nak megfelelő összegért bérelhető, de a tulajdonosok nem ragaszkodnak hozzá foggal-körömmel, sőt, egyértelművé tették, hogy ha valakinek nagyon megtetszene a rendhagyó lakhely, örömmel meg is válnak tőle 2 millió dollárért (736 millió Ft).