Az 1980-as években a Honda Motocopmo néven egy aprócska, összecsukható, bőröndméretű mopedet forgalmazott, amelyet most a 21. századi trendeknek és igényeknek megfelelő formában alkotott újra.

A nemrég bemutatott Motocompacto egy ún. „első és utolsó kilométeres” megoldás, azaz a városi közlekedés viszonylag rövid távú eszköze, a lakhely és a jó esetben közeli munkahely, esetleg a távolabbi parkoló vagy épp a tömegközlekedési állomás és a végső cél közötti távolság áthidalására szolgáló járgány.

A Motocompacto természetesen elektromos hajtással szerelt ultrakompakt robogó, amelynek 490 W-os villanymotorja zéró helyi emisszió mellett nyújt bő 19 kilométeres hatótávot, valamint legfeljebb 24 km/órás sebességet. A kép menetkész és összecsukott – igazán bőröndös – konfigurációban is tölthető, 110 V-os csatlakozóról 3,5 óra kell az akksi maximális feltöltéséhez.

Kattints a képre, galéria nyílik!

25 kilométerre is elvisz ez a villanybőrönd 1

A 97 centi hosszú, felnyitott kormánnyal 89 centi magas és 44 centi széles, 62 centis ülésmagasságot kínáló villanyrobogó tömege 19 kilogramm. Nem épp pehelysúly, de még emberi erővel mozgatható.

Ahogy a 110 volt sejteti, a Motocompacto a Honda USA-beli tervezőirodájában készült, egyelőre csak ott is forgalmazzák, bevezetőára 995 dollár, átváltva szűk 370 ezer Ft.