Idén szeptemberben a világ egyik igen rangos autós formatervezői pályázata, a Polestar Design Contest megállapodást kötött a Mattellel. Ami azt jelenti, hogy a Hot Wheels járművek innovatív tervei a verseny résztvevőinek rendelkezésére állnak majd, illetve a jövőben a Polestar autókból Hot Wheels és Matchbox gyűjthető modellek készülnek.

A Mattel alelnöke, Roberto Stanichi úgy látja, hogy az együttműködés közös alapokra épít. A most induló kooperációjuk azt az elszántságot, határozottságot tükrözi, ami továbbviszi a járművek kialakításával kapcsolatos ismereteket. Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója szerint a Mattellel való közös munka során elkészülő Hot Wheels és Matchbox modellekkel még szélesebb közönséghez juthat el a Polestar márka.

Ez a hipersportautó lehet a kedvenc játékszered 1

A Polestar Design Contest idei megmérettetésen három díjnyertes koncepciót gyúrtak egybe, aminek köszönhetően megszületett a tisztán elektromos „Polestar Synergy” fantázianévre hallgató szupersportautó terve, illetve 1:1 méretarányú, mindössze 1,07 méter magas és 4,56 méter hosszú modellje. A végleges formaterveket Devashish Deshmukh, Swapnil Desai és Yingxiang Li készítette.

Ez a hipersportautó lehet a kedvenc játékszered 2

A nyertes jármű a müncheni IAA 2023 kiállításon mutatkozott be, ahonnan az Amerikai Egyesült Államokba viszik. Ott 2023. október 7-től a kaliforniai El Segundóban lesz látható a Hot Wheels Legends turnén.