Bő 2,5 tonnás, hajszál híján 2 méter magas és ugyanilyen széles, kis híján 4,9 méter hosszú, de 585 LE-s motorjával, 850 Nm forgatónyomatékával 4,5 mp alatt gyorsul 100 km/órára, egészen 220 km/óráig bírja, ráadásul kemény terepen is elmegy – a Mercedes-AMG G 63 egy brutális luxusterepjáró.

Böhöm nagy Mercihez böhöm nagy luxusóra jár 1

Kép: IWC Schaffhausen

Kiválóan passzol hozzá egy csészealjat idéző méretű, már mercedeses kötődéssel rendelkező luxusóra: az IWC Schaffhausen új, G-osztályos ihletésű darabja. A leglátványosabban a Forma-1-ben, de stuttgarti autómárkával azon kívül is együttműködő svájci óragyártó a Big Pilot’s Watch-hoz alkotott G 63-as kiadást.

A luxusterepjáróhoz készült óránál is maradt a 46,2 mm átmérőjű tok, a hagyma-/gyémántforma korona, az 52010-es automata kaliber hétnapos(!) járástartaléka, a különlegességet a tok anyaga, valamint a számlap kialakítása.

Kattints a képre, galéria nyílik!

Böhöm nagy Mercihez böhöm nagy luxusóra jár 2
Böhöm nagy Mercihez böhöm nagy luxusóra jár 3

Böhöm nagy Mercihez böhöm nagy luxusóra jár

Böhöm nagy Mercihez böhöm nagy luxusóra jár 11
Böhöm nagy Mercihez böhöm nagy luxusóra jár 12
Böhöm nagy Mercihez böhöm nagy luxusóra jár 13
Böhöm nagy Mercihez böhöm nagy luxusóra jár 14
Böhöm nagy Mercihez böhöm nagy luxusóra jár 15
Böhöm nagy Mercihez böhöm nagy luxusóra jár 16
Böhöm nagy Mercihez böhöm nagy luxusóra jár 17
Fotó megosztása:

A két G 63-as Big Pilot’s Watch közül az egyik a Mercedes-AMG G 63 Grand Edition fekete-arany színvilágát idézve „Armor Gold” (páncélarany) tokot kapott, ez a ötvözet sokkal keményebb, ellenállóbb, mint a hagyományos 18 karátos arany. A másik, utilitáriusabb a német aeronautikai központtal közösen fejlesztett „mátrix-kerámiakompozit” (CMC) tokot kap, ez egy igen könnyű, igen ellenálló, a szélsőséges hőhatásokat is bíró anyag.

A G 63-as kiadások sajátja még a 3 óránál található járástartalék-jelző mellé 9 órához párként felkerülő kis másodperces, fehér keretes segédszámlap, melyek így párban az autó fényszóróit idézik fel. A számlapok textúrája az autó légbeömlőinek rácsozatát mímeli, az indexek a hagyományos nyomatott kivitel helyett ragasztott, kiemelkedő darabok. A pótkerékre hajazó betekintő hátlapon feltűnik a Mercedes-Benz háromágú csillaga is.

Az arany-fekete kiadás 37 200 euróba (14,3 millió Ft), a fekete, CMC-s verzió 49 700 euróba (19,1 millió Ft) kerül – nem kis pénz, még úgy sem, hogy a Mercedes AMG G 63 valahol 80 millió Ft környékén kezdődik, de 100 millióig is tornászható.