A Maserati Fuoriserie névre hallgató programjában a saját elképzelésekkel rendelkező vásárlók ízlésük szerint állíthatják össze kinézett modelljük megjelenését, a fényezés színétől a belső dekorbetétein keresztül a kárpitok színéig és anyagáig – természetesen egészséges felárért cserébe.

A modenai gyártó most egy kis celebhátszéllel tolja meg a testre szabási programot, a Fuoriserie Essentials széria darabjain hírességek, ízlésvezérek, stílusikonok fogják megmutatni, mi is lehetséges a szolgáltatás keretein belül.

Elsőként a sztárfocistából stílusikonná avanzsált, egy ideje már a Maserati márkanagyköveteként dolgozó David Beckhamet kérték fel, hogy álmodja meg a maga Fuoriserie-autóit. (Jó egy évtizede neje, Victoria a Range Rover Evoque-nál segített be a tervezésbe.)

Kattints a képre, galéria nyílik!

Ilyen luxusautókat tervez David Beckham 2

Az angol az egyik Fuoriserie DB Essentials-változathoz az 1967-es Maserati Ghibli kupéhoz nyúlt vissza inspirációért, az ilyen kivitelek „Night Interaction”-kék fényezést és cserzettbőr-belsőt kapnak, a másik összeállítást az 1986-os, annak idején mindössze 51 darabban készült Maserati Quattroporte Royale ihlette, itt a “Verde Royale” sötétzöld külsőhöz barna bőrbelső társul. A Beckham-féle összeállításokat választók autóiban egy plakett jelzi majd a DB-kiadást.

A Fuoriserie DB Essentials-kivitel az MC20 szupersportkocsihoz és a Grecale luxus-SUV-hez kérhető.