John Z. DeLorean leghíresebb autója, a DMC-12 örökké beírta magát a történelembe a Vissza a jövőbe-filmeknek köszönhetően. Nem csoda, hogy időről időre újra felmerül a gyártása, vágyott darabok ezek az autók, már csak a típus popkultúrában elfoglalt helye miatt is.

Természetesen DeLoreannek is volt egy saját példánya. A múlt idő nemcsak azért indokolt, mert a férfi elhunyt 2005-ben, hanem azért is, mert az autó már nem létezik autóként. Alkatrészei azonban nem vesztek el, csak átalakuláson mennek keresztül, mégpedig menő, a 80-as éveket, illetve magát az autót erősen megidéző órává a dán REC Watches jóvoltából. A képre kattintva galéria nyílik:

Órát készítettek az ikonikus időgépből 1

A négyzetes, de hatszögletű karórát Svájcban készített automata szerkezet hajtja. Háza rozsdamentes acélból készült, a szíj pedig az autó hátsó szélvédőjén lévő árnyékolót idézi, a percjelző vonalkák pedig a felniket juttathatják eszünkbe, ha ránézünk a számlapra.

Órát készítettek az ikonikus időgépből 23

Tekintettel arra, hogy az autó véges mennyiségű anyagból áll, csak 456 példány készül a DeLorean-órából. Az utóbbi idők egyik legjobban sikerült és legstílusosabb autós témájú időmérő eszközét szépen viszik 1995 eurós (840 ezer forintos) ára ellenére, cikkünk megjelenéséig a készlet közel fele már elfogyott. A vevőknek 2023 márciusáig kell várniuk időgépórájukra.

Órát készítettek az ikonikus időgépből 24