A kukoricalabirintusok olyan útvesztők, melyek nem igényelnek akkora gondozást, mint sövényből készült hagyományos társaik, igaz, ezek eléggé időszakos képződmények. Előnyük is ebben rejlik, hiszen évről évre megújulhat az útvesztő, a kiút betanulása lehetetlenné válik.

Az illinoisi Richardson Adventure Farmon található a világ legnagyobb kukoricalabirintusa, ahol idén a farmerek James Bond karaktere előtt tisztelegnek: 60 éves lett ugyanis a Dr. No, az első 007-es film. Ennek tiszteletére a rendelkezésükre álló 11,3 hektáros területre egy, a magasból igazán látványos útvesztőt készítettek. Simán kivehető Roger Moore, Timothy Dalton, Sean Connery, Daniel Craig és Pierce Brosnan, valamint az ikonikus Bond-autó, az Aston Martin DB5 is.

James Bondot ünnepli a világ legnagyobb kukoricalabirintusa 1

A több mint 16 km-es úthálózatot GPS-szel felszerelt traktorok készítették, melyekbe betáplálták, hova ne ültessenek kukoricát. Mindehhez tehát nem kellett kukoricát kivágni, az üres területekre alapból nem ültettek magot. A labirintus a hétvégén nyílt és egészen október 30-ig várja a látogatókat.