Amaury Guichon több mint két évtizede dolgozik cukrászmesterként. Miután 16 évet teljes egészében az iparnak szentelve töltött, úgy döntött, hogy lazít egy kicsit, de szakmájától nem szakadt el: elindította saját cukrásziskoláját Las Vegasban, ahol busás összegért cserébe bárki elsajátíthatja a technikáit.

Ezek egy részébe betekintést enged YouTube-csatornáján is, ahol elsősorban csokoládéval dolgozik. Gyakorlatilag mindent képes megalkotni ebből az alapanyagból szobor formában: a csokilapokat és a különféle öntőformákban megdermedt édességet olvadt csokival tapasztja össze. A tökéletes végeredményhez már csak a színezés hiányzik ekkor, de az sem marad el.

Az alábbiakban egy hat nap alatt elkészülő régi versenyautó összeállításának munkálatai tekinthetők meg. Az eredmény 152 cm hosszú és 101 cm magas lett, megépítéséhez pedig 22,6 kg étcsokit használt fel a cukrászmester.

Csatornájának legnépszerűbb csokialkotása az alábbi motor lett. Nem is csoda, hiszen minden részletében látványos alkotásról van szó, legyen szó a bőrhatású ülésről, a rugókról vagy a több részből összeálló kerekekről.

Guichon tavaly a Netflixen is felbukkant: Csokoládéiskola című műsorában nyolc cukrász próbált jobbnál jobb csokiszobrokat építeni mentorálásával egy gasztrovetélkedő keretein belül.