Az ivóvíz legolcsóbb forrása az, ha megnyitjuk a csapot. Magyarország elég jó helyzetben van, ugyanis remek minőségű vizeink vannak, főleg az elmúlt évek arzénmentesítési akcióit követően. Árban az igazi szintugrást a boltok polcairól leemelhető ásványvizek jelentik, melyből már a legolcsóbb kategória is sokszorosa annak, amit a vízszolgáltatóknak fizetünk egy literért.

Ám az itthon megtalálható vizek ára eltörpül a világ egyik legdrágább ásványvizéhez képest. Az APSU Patagonian egy dél-amerikai gleccservíz, melynek különlegessége, hogy rendkívül kevés ásványi anyagot tartalmaz. Vizét a legtisztább patagóniai forrásokból nyerik, azonban itt nem arról van szó, hogy teljesen lecsapolják azokat: fenntartható módon igyekeznek tevékenykedni, ezáltal korlátozott mennyiségben forgalmazzák a vizet.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

APSU Origin Water (@apsu_water) által megosztott bejegyzés

Az italt a vizek értékelésével foglalkozó Fine Water Society is díjazta tavaly, kiemelve ízét és üvegjének dizájnját. Egy palack 140 dollárba (46 ezer forintba) kerül belőle, de a pénz egy részét környezetvédelmi célokra adományozzák.