A koronavírus-járvány kitörése előtt komolyan tervben volt, hogy az Egyesült Államok létrehoz egy űrhaderőt, ám a Space Force végül nem vált valósággá. Mindenesetre 2019-ben, bolondok napján egy amerikai késgyártó vállalat, a Ka-Bar belengette, hogy elkészült az új Space-Bar nevű késük, melyet az űrhaderőnek szántak.

Bolondok napja ide vagy oda, az emberek megőrültek az ötletért, melyen a Ka-Bar kapva kapott, és be is jegyeztette az USSF mozaikszót, hogy rányomhassák különböző termékeikre, ha akarják. Így vált valósággá a Space-Bar is.

Az űrhadseregnek szánták ezt a kést 1

Leleményes ötlet volt ez a Ka-Bartól, de a cégnek ezen kívül valóban van kapcsolata a hadiiparral. Késeiket az amerikai katonák már a második világháborúba is magukkal vitték a csendes-óceáni, az európai és az észak-afrikai hadszíntérre is, később pedig a koreai, a vietnámi, az iraki és az afganisztáni háborúban is hasznát vették.

A Space-Bar 17,7 centis pengéje szénacélból készült, korrózióvédelmét pedig szürke porfestéssel növelték. Tömege 295 gramm, ára pedig 92 dollár, ami közel 30 ezer forintnak felel meg.