Az űrmissziók során mind az amerikaiak, mind az oroszok vittek magukkal különböző fegyvereket. Természetesen nem az ismeretlenből előbukkanó idegen életformákat akarták lekaszabolni bozótvágóval, ezek egy balul elsült visszatérés során lehettek volna hasznosak. 

Az amerikai kést a W.R. Case & Sons Cutlery Co. készítette a NASA közreműködésével. Az M1-est kifejezetten könnyűnek tervezték, mindössze 213 grammot nyom, annak ellenére, hogy 30 centiméteres a pengéje. Igazi túlélésre tervezett darab, aminek foka fűrészfogas kialakítást kapott, és most az eredeti tervek szerint kerül gyártásba.

Újra kapható a kés, amit az űrhajósok a Holdra is magukkal vittek 1

Teljesen használható lesz ugyan, de díszdobozban érkezik, így valószínűleg kevesen fogják otthon konyhai használatra bevetni a 75 ezer forintért árult érdekességet. 

Újra kapható a kés, amit az űrhajósok a Holdra is magukkal vittek 2

Az oroszok mindenre készültek

A TP 82-es típusú túlélőpuska 1982-2006-ig tartozott az alapfelszereléshez, 1982 júniusában a Szojuz T-6 névre keresztelt űrutazás során vitték fel először. A fegyver egy drilling vagyis 3 csövű puska, a két felső csöve sörétes, amiből jelzőrakéta is lőhető a 28 csomagba kerülő sörétes lőszereken kívül. Alsó csöve golyós, kalibere 5,45×39, mint az AK-74 szériának. Érdekessége még, hogy lekapcsolható válltámasza egyben bozótvágó kés is, ami szintén jól jöhet, ha a rengeteg veszélyt rejtő tundrán érne földet a kapszula.

Újra kapható a kés, amit az űrhajósok a Holdra is magukkal vittek 3