Időről időre újabb és újabb lendületet kap a retróőrület, de talán senki sem járatja annyira ezt a csúcsra, mint Jack Walters. A 23 éves férfi úgy döntött, hogy úgy él, mintha a 1990-es évek még nem értek volna véget, annak minden bájával és kényelmetlenségével együtt.

Úgy él ez a srác, mintha a 90-es években ragadt volna 1

A férfi például vadássza az akkoriban divatos ruhákat, de bútorai és berendezési tárgyai is mind az előző évezredben készültek. Számításai szerint eddig már 5000 fontot (2,1 millió forintot) költött különleges életének megvalósítására: régi IKEA-bútorokat és VHS-lejátszót vásárolt, beszerzett egy hatalmas mobiltelefont és egy régi laptopot is, melyen a Windows 95 operációs rendszer fut.

Úgy él ez a srác, mintha a 90-es években ragadt volna 2 Úgy él ez a srác, mintha a 90-es években ragadt volna 3

Ha szórakozni szeretne, Walters betesz a magnóba egy kazettát, vagy a 90-es évek sorozataiból választ egyet. A férfi egyébként illusztrátorként dolgozik, aki gyerekkori élményei hatására döntött úgy, hogy egy időkapszulában éli életét. „Sosem tetszettek a modern dekorációk a sok szürkével” – indokolta lépését.

Úgy él ez a srác, mintha a 90-es években ragadt volna 4

Mivel a férfi nem egyedül, hanem szüleivel él, néhány helyen kompromisszumot kötött a berendezési tárgyakat illetően. Egy modern tévén, mosógépen és mosogatógépen kívül azonban minden a 90-es évekből származik.