Ha egy fegyveres szervezetnek mindent átütő erőre, egy igazi kézi ágyúra van szüksége, akkor az Anzio Vulcan 20 mm-est veszik le a polcról. Ez a gigantikus darab már nem a vállra csapható fajta, tömege 59 kilogramm, teljes hossza 2,5 méter. 

Az amerikai Iron Works által 2006 óta gyártott fegyvernek csak a csöve 1,9 méter hosszú, a kilőtt lövedék mérete pedig a nevében is benne van, 20 mm-es. Ennek nagyságát az egyéb, rendszeresített töltények mellett látjuk igazán:

Négy kilométerről is szétrobbantja a célpontot ez a brutális puska 1

Balról jobbra: .223 Remington, .338 Lapua, .50 BMG, és végül a 20 mm Vulcan

Tehát képzeljük el, ahogy ez a lövedék elindul 3600 km/órás sebességgel, és akár 4,5 kilométeres  távolságban is eltalál valamit. Ez még ilyen messziről sem a szúnyogcsípés kategória, közelebbről pedig garantáltan halálos, még akkor is, ha több réteg acél mögött rejtőzik a célpont. 

Használhatóságát pont óriási méretei korlátozzák. Ez a puska sokkal nagyobb, drágább, nehezebben mozgatható, mint a hasonló átütő erőt elérő .50-es kaliberű társai. Ahogy egy kommentelő fogalmaz: attól, hogy egy 20 mm-es töltény találja el a célpontot több kilométerről, még nem lesz halottabb, mintha ugyanezt egy 12,7 mm-es teszi meg.