A 72 éves Vojin Kusic a Bosznia északi részén lévő Srbac városában élte az átlagos mindennapokat. Vállalkozása jól ment, gyerekei felnőttek és kirepültek a családi fészekből, így rengeteg szabadideje maradt. Ilyenkor kezdenek a legtöbben horgászni, vagy barkácsolni, hősünk pedig az utóbbi mellett döntött, és bevállalt egy színes hírekbe kívánkozó projektet.

Felesége már a beköltözés után lehetetlen ház után vágyott. Napsütötte hálószobája mellé olyan nappalit akart, amiből látja, ki sétál előttük az utcán. Emiatt Kusicnak az egész házat át kellett építenie, le kellett bontania a falat a két háló között és áttelepíteni minden elektronikai eszközt. Komoly munka volt, de a felesége kedvéért megtette. 

Amikor a gyerekek végleg elköltöztek, jöhetett egy újabb átalakítás, a második emeletről leköltözött a földszintre a házaspár. Ekkor jött Kusicnak a nyugalmas éveket hozó ötlet: nem várja meg, míg felesége meggondolja magát, inkább épít egy 360 fokban elforgatható házat, amivel úgy napozik, és arra néz ki az ablakon, amerre csak akar.

Kusicnak nem volt semmilyen ilyen irányú végzettsége, mégis teljesen maga tervezte meg a szerkezetet, amit kiselejtezett katonai járművek alkatrészeiből rakott össze.