A haditengerészet csütörtökön jelentette be, hogy Craig ugyanazt a rangot kapja, amelyet Ian Fleming regényeinek kitalált főhőse, a 2. világháborús veteránból lett titkos ügynök, Bond viselt.

Craig ötször játszotta el a 007-es brit titkos ügynök szerepét a Bond-filmekben. A sorozat utolsóként elkészült darabja, a Nincs idő meghalni – amelynek bemutatását a pandémia miatt többször elhalasztották -, szeptember 30-tól látható a magyar mozikban.

 

A hatvanas évek óta forgatott Bond-sorozat jó reklámot jelentett a brit katonai és titkosszolgálatnak is. A Nincs idő meghalni című film forgatásához a brit fegyveres erők bázisait és állományát is igénybe vették.

Tony Radakin admirális, a Királyi Haditengerészet vezetője felidézte, hogy Craiget az utóbbi 15 évben mindenki Bond parancsnokként, a haditengerészet tisztjeként ismerte meg, aki a világ minden táját érintő küldetésein gondoskodik Nagy-Britannia biztonságáról. „Ezt teszi az igazi Királyi Haditengerészet minden nap, ugyanúgy használja a technológiát és a szakértelmet, mint Bond maga” – tette hozzá.

A tiszteletbeli tengerésztisztek a szolgálat nagyköveteiként tevékenykednek.