Fernando Alonso az elmúlt évtizedekben kiválóan keresett azzal, hogy ügyesen vezet. 2005 és 2006 Forma-1-es világbajnoka idén is 20 millió dollárt, átszámítva közel 6 milliárd forintot kap az Alpine-tól szolgálataiért. Ebből az összegből azért már bőven lehet félretenni egy ekkora sztárnak is.

Alonso valóban ügyesen kuporgatott, ugyanis bejelentették, hogy a spórolt pénzen egy bitang luxusjachtot vesz. A lengyel Sunreef Yachts építi majd meg neki az elektromos katamaránt, melyet napelemek borítanak majd, így a töltése részben meg is lesz oldva. A 60 láb (18,2 m) hosszú hajóról szóló szerződést a spanyol szeptember elsején írta alá a monacói jachtkiállítás helyszínén, ott, ahol a honfitárs teniszező, Rafael Nadal hajóját is meg lehet tekinteni majd.

Alonso hajója 20 lábbal rövidebb lesz, mint Nadalé, de sokkal környezetbarátabb és energiahatékonyabb az ígéretek szerint. A hajó külső felületén összesen 68 négyzetméteren terülnek majd el napelempanelek, melyekből az ultrakönnyűre tervezett akkumulátorcsomagba jutnak majd az elektronok.

Parádés jachtot vett Alonso 2

Parádés jachtot vett Alonso 3

Alonso a Sunreef Yachts első emberével

A beltérben 12 fős vendégsereg és 4 fős személyzet fér majd el kényelmesen, de itt is figyelnek a fenntarthatóságra: a berendezés anyagaitól kezdve az energiatakarékos légkondiig minden erről szól a luxus mellett.

“Egy ideje figyelem már a márka evolúcióját, és méltányolom az innováció iránti elkötelezettségüket” – idézi Alonsót a gyártó közleménye. A hajó ára nem ismert, de azt sejtheti mindenki, hogy nem lesz olcsó.