A negyvenes éveiben járó David Werking még 2019 elején perelte be a szüleit, akik kidobták a nagyjából 25 ezer dollárt (kb. 7,3 millió forintot) érő, több mint hatezer DVD-ből, videokazettából, magazinból, és két doboz szexjátékokból álló gyűjteményét.

David 2016-ban elvált, hazaköltözött, tíz hónapot töltött szüleinél, Grand Havenben. Miután új otthont talált magának, 12 doboznyi gyűjteményét új címére küldette. Azok a dobozok azonban sosem érkeztek meg.

David Werking annyira összeveszett a szüleivel, hogy úgy döntött, bíróságon követel tőlük kártérítést. Keresetéhez csatolta azokat az e-maileket, melyekben a szülei megírták neki, hogy kidobták a gyűjteményt, és azt is, hogy tulajdonképpen hálásnak kellene lennie, amiért megszabadították „attól a mocsoktól”.

A hosszan elhúzódó pereskedés végére idén augusztusban került pont, az ítélet pedig David Werking számára volt pozitív. A bíró nem fogadta el a szülők jogi képviselőjének érvelését arról, hogy a ház tulajdonosaiként Werkingéknek joguk volt kidobni a gyűjteményt.

Bár szeretett filmjeit már nem kapta vissza, és eredetileg nagyobb összeget akart kicsikarni, azért a 30 ezer dolláros (több mint 9 millió forint) kártérítés enyhítheti az érzelmi veszteséget. A szülőknek ezen felül még 14 500 dolláros (4,2 millió forint) ügyvédi költséget is ki kell pengetniük, így elég drága vége lett az erkölcsjavító akciónak.