Hihetetlen ütemben növekszik az e-bike-ok piaca, a koronavírus-járvány lecsengése pedig csak olaj volt a tűzre. Egyes előrejelzések szerint 2025-re az eladott kerékpárok felében már lesz villanymotor, így nem csoda, hogy sorra próbálkoznak a gyártók saját termékeikkel, hogy egy szeletet lecsíphessenek a piacból.

A Porsche is beszállt a bizniszbe egy német gyártó segítségével. A Storck Bicycles-szel kötött együttműködés eredménye a Cyklær, mely az autógyártó szerint a kerékpározás élményét digitális szolgáltatásokkal egészíti ki.

Újabb villanyjármű a Porschétől 1
Újabb villanyjármű a Porschétől 2

Újabb villanyjármű a Porschétől

Újabb villanyjármű a Porschétől 13
Újabb villanyjármű a Porschétől 14
Újabb villanyjármű a Porschétől 15
Újabb villanyjármű a Porschétől 16
Újabb villanyjármű a Porschétől 17
Újabb villanyjármű a Porschétől 18
Újabb villanyjármű a Porschétől 19
Újabb villanyjármű a Porschétől 20
Újabb villanyjármű a Porschétől 21
Újabb villanyjármű a Porschétől 22
Fotó megosztása:

Ennek a gondolatnak a része, hogy a karbonszálas anyag felhasználásával készült kétkerekű kapott egy csomó beépített szenzort, köztük első és hátsó kamerákat. Ezek képeit a kormány alá felhelyezhető telefon képernyőjén követheti a bringás, egyfajta állandó visszapillantóként használva azt. Így nem kell hátranéznie, folyamatosan tudja maga előtt figyelni az utat, csökkentve ezzel a balesetveszélyes szituációk kialakulását. A kameraképeket rögzíteni is lehet.

Újabb villanyjármű a Porschétől 23

A telefon képernyőjén emellett navigációs információk is megjeleníthetők, a mobil pedig az állandó használat közben sem merül le, hiszen indukciósan tölti a bicikli akkumulátorának energiatartalékát használva. Az akksi a bringa aljában található: a 252 wattórás lítiumion energiamodul mindössze 1,4 kilót nyom, teljesen feltöltve pedig akár 120 km-es hatótávot biztosít. A segédmotor, mely másodpercek alatt kiszerelhető a kerékpárból, 55 Nm nyomaték leadására is képes, névleges teljesítménye 250 watt.

Újabb villanyjármű a Porschétől 24

A bringa hivatalos bemutatója szeptember elsején lesz, pontos ára még nem ismert.