Az észak-floridai Gainesville városbeli Wahoo Seafood Grill étterem vacsoravendége a múlt héten kedd este, miután feleségével és fiával az étkezés után összehívta a tízfős stábot, “kemény munkájukért” 10 ezer dollár borravalót adott nekik, hogy elosszák egymás között – írta a helyi Gainesville Sun című lap friss száma.

A Wahoo tulajdonosa, Shawn Sheperd az újságnak elmondta, egyik alkalmazottja felhívta kedd éjjel, és beszámolt neki az óriási borravalóról. Sheperd először gyanakodni kezdett. Azt tanácsolta az alkalmazottnak, hogy nézzék meg a hitelkártyára írt nevet.

Az étterem terminálja azonban jóváhagyta az utalást. Sheperd hozzátette, hogy másnap ellenőrizte, és a pénz valóban ott volt a számlájukon.

“Ahogy elnéztem a fiúkat, miközben megkapják a pénzt, az majdnem olyan jó volt, mint a karácsonyi ajándékozás” – mesélte a tulajdonos a Sunnak.

Elmondta, mennyire hálás a vendégnek a dolgozók iránti nagylelkűségéért, mivel alkalmazottai hűségesek maradtak az étteremhez a világjárvány alatt is.

Ideiglenesen a Wahoo-nak is be kellett zárnia. Májusban tudtak újranyitni, addig ételszállításból igyekeztek megélni, valamint az Alachua megyei kereskedelmi kamara nyújtott nekik támogatást, hogy a dolgozók fizetést kaphassanak.