A távolsági buszokról nem a kényelem az első szó, ami az embernek először az eszébe jut. Japánban azonban más a helyzet: az országban számos éjszakai buszjárat üzemel, ahol alvás közben érhetik el az utasok messzebb eső úti céljaikat.

Az egyik ilyen szolgáltató, a tokiói központú Willer Express nemrég új buszbelsőt álmodott meg, mely a ReBorn, vagyis újjászületés nevet viseli. Ezeken az utasok hármas sorokban ülnek, pontosabban inkább fekszenek kis burkaikban, teljesen elszigetelve a többi embertől.

Mesés kényelemben buszozhatnak a japánok 1

A helyeket úgy alakították ki, hogy egy kis lábtámasz segítségével tényleg el lehessen bennük feküdni. A lábak kinyújtására is van lehetőség, köszönhetően az előző sor üléseiben kialakított láblyuknak. Emellett van itt még lehajtható asztalka, elektromos eszközöknek töltési lehetőség és még egy italtartó is.

Szemben a jól ismert Sinkaszennel, a japánok nagysebességű vasúthálózatával, a ReBorn buszok sokkal olcsóbbak. Igaz, a vonatoknál lassabbak a buszok, de a közel 500 km-es Tokió-Kiotó-táv majdnem feleannyiba, mindössze 18 800 forintnak megfelelő összegbe kerül így.