A drezdai Moritz Simon Geist két dologhoz ért nagyon: a robotokhoz és a zenéhez. Képzett muzsikus és mérnökként előszeretettel ötvözi két szakterületét, amivel számtalan díjat és elismerést nyert már a világ különböző pontjain.

Autóhangokból írtak zenét 1
Autóhangokból írtak zenét 2

Autóhangokból írtak zenét

Autóhangokból írtak zenét 8
Autóhangokból írtak zenét 9
Autóhangokból írtak zenét 10
Autóhangokból írtak zenét 11
Autóhangokból írtak zenét 12
Fotó megosztása:

Most a svéd-kínai Polestar villanyautó-márkával közös projekt keretében ismerhetjük meg munkásságát: a Polestar 2 szedán nem csupán ihletadóként, hanem konkrét és áttételes hangforrásként jelent meg legújabb munkájában.

Moritz elsőként az autó alkatrészeiből épített robotokat, amelyek az adott alkatrész hangján szólalnak meg – ez a hang lehet a komponens mechanikus zöreje, vagy a benne áramló elektromosság által ébresztett, folyamatosan változó elektromágneses mező által gerjesztett hang.

Autóhangokból írtak zenét 13

Az így létrehozott hangokból komponálta meg egyedi zeneművét Moritz, kvázi hangszerként tekintve a gépkocsira. A komplett alkotást ide kattintva te is meghallgathatod.

A projekt azonban ezzel még nem ért véget: a polestar.com oldalon keresztül egyesével letölthetők az alkatrészekből gyártott robotok által előállított hangzások, így ha késztetést érzel, akár otthon, magadnak keverhetsz ezekből egy vadonatúj, egyedi művet.

a videó a hirdetés után indul