Idén már volt egy elképesztő rekord, júliusban a Heritage aukciósház közleménye szerint egy 1996-os Super Mario 64-ért rekordárat, 1,56 millió dollárt (467 millió forintot) fizettek ki, ennyi pénzt még sohasem adtak egyetlen videojátékért sem. Az árverési ház nem hozta nyilvánosságra, hogy ki volt a vásárló.

Nehezen hihető, de már most sikerült túlszárnyalni ezt az összeget. Egy szintén anonimitást kérő vásárló 2 millió dollárt, azaz valamivel több mint 600 millió forintot fizetett egy bontatlan csomagolású NES-re kiadott Super Mario Bros.-ért.

Az 1985-ös játék így most az abszolút rekorder, de messze még az év vége, lehet, hogy ezt az árat is túl tudja licitálni majd valaki.

Már 1981 óta velünk él Mario: a Donkey Kongban még Jumpman néven ismerhette meg a világ az ácsot, ám 1985-ben már – amikor kijött az első önálló játék a nevével – az olasz származású amerikai vízvezeték-szerelő testvérével, Luigival együtt indult kalandjaira. A franchise égisze alatt a mai napig több mint 200 játék látott napvilágot, és ez a sorozat minden bizonnyal jó ideig még folytatódni fog.

Mario szárnyalása a NES nevű játékkonzolon kezdődött a 80-as évek derekán: a Super Mario Bros. 40 millió példányban kelt el világszerte.