2019 tavaszára nyitott meg a Vessel, New York egyik új turistalátványossága, mely gyakorlatilag egy lépcsőrengeteg. Fokairól remek kilátás nyílik a Hudson-folyóra, de a környező felhőkarcolókra is más perspektívából nézhetnek a látogatók.

Sorsa sajnos nem olyan fényes, mint külseje. 2020-ban még nem derültek ki az épülettel kapcsolatos problémák, tekintve, hogy a koronavírus-járvány miatt, mint minden mást, ezt is kevesen látogatták, ám az enyhítések után többen is itt követtek el öngyilkosságot, levetve magukat a 45 méter magas kilátó tetejéről.

Az Olaszországban gyártott elemekből összeszerelt, 55 milliárd forintnak megfelelő összegből felhúzott épülettel kapcsolatban a helyi közösség és egy egyesület is felhívta már a figyelmet arra, hogy túl alacsonyak a korlátok és érdemes lenne azokat megemelni. Ez nem történt meg, július 29-én pedig már összesen a negyedik ember vetette magát a mélybe a lépcsősor tetejéről.

Az incidens hatására ismét bezárt a Vessel, az ügy pedig jelenleg ott tart, hogy akár örökké zárva maradhat a hely. A kivitelezők ugyanis nem cselekednek, pedig a tervezőiroda egyik munkatársa szerint a megemelt korlátok tervei is elkészültek. A korábbi újranyitásnál azzal próbáltak javítani a helyzeten, hogy mindenki csak kísérővel mehetett fel a kilátóba, az ingyenes belépést pedig megszüntették és 10 dolláros belépőket kínáltak.

A Vesselről még több képet ide kattintva tekinthetsz meg!