A különleges kávé előállításában nagy szerepe van egy elefántcsordának. A Golden Elephant Triangle Foundation elefántjai Chiang Saenben találhatók, Észak-Thaiföldön. A rezervátum célja megkínzott, sérült elefántok ápolása, befogadása.

Így a kávé maga felfogható a szegény sorsú elefántok támogatásának is, de azért maga az eljárás is megérdemli a figyelmet. 

Egy kilogramm Black Ivory kávé előállításához 33 kilogramm nyers Arabica kávészemet nyelnek le az elefántok. Az ürülékkel távozó kávébabot gyűjtik össze, és alapos mosás után kinyerik belőle a kávémagot, amelyet aztán Bangkokban megpörkölnek.

Az emésztés során az elefántok gyomornedvei lebontják a szemek fehérjetartalmát és karakteres, lágy aromát kölcsönöznek az italnak, amelyet csokoládés, diós, földes ízjegyek jellemeznek. Ázsiában 25 szállodában kóstolhatjuk meg ezt az exkluzív kávét, csészénkénti ára pedig több mint 10 000 forint, így az egy csészére vetített ár tekintetében a Black Ivory jelenleg a legdrágább (állati eredetű fekete) kávé.