Val Kilmer szerepelt kasszasikerekben, szuperprodukciókban, és megrendítő drámákban, filmes karrierje a legnagyobbak közé emelte Hollywoodban. Most pedig megmutatja, hogy milyen volt az út, amit végigjárt a Top Secret humorjától indulva, a Top Gun akcióhősét alakítva, Jim Morrison megszemélyesítésén át a színházi szerepekig. 

Bonyolult és ellentmondásos karakter, akivel több korabeli beszámoló szerint kifejezetten nehéz volt együtt dolgozni, de pont ezért is lehet érdekes a Val című film, ami hamarosan elérhető lesz az egyik streaming szolgáltatónál.

Majd jött 2014 és a torokrák, amiből hosszú évek keserves küzdelmével sikerült felépülnie. Hogy lehet ebből az életútból dokumentumfilmet forgatni? Ilyenkor az életesemények újra forgatott, dramatizált jeleneteivel dolgoznak általában a készítők, és ha van, akkor az archív felvételekből válogatnak. 

Val Kilmer esetén pedig ebből van bőven, mivel ő mindig a kamera két oldalán állt. Gyakorlatilag végig videóra vette eddigi karrierje minden állomását, filmforgatásokon, sztárkollégák társaságában sem volt hajlandó letenni a kamerát. Így VHS kazettákon, filmszalagokon negyven év alatt összegyűlt 800 órányi képanyag, amit most a Val című moziban láthatunk összefűzve, narrálva, egész történetté összekalapálva.