Barcelona népszerű nyaralási célpont, ahol a koronavírus-járvány után ugyanúgy felmentek a szállások árai, mint gyakorlatilag bárhol máshol. Egy kis szerencsével persze találhat az ember olcsóbb helyeket, de az átlagot tekintve az idei külföldi nyaralás drágább, mint a korábbi években.

A katalán fővárosba indulóknak azonban érdemes lehet figyelni az Airbnb ajánlatára: egyetlen éjszakára, mindössze egyetlen euróért nem kisebb helyet adnak ki, mint a Casa Vicenst, mely világörökségi helyszín. Az épület a világörökség része 2005 óta, mint a híres katalán építész, Antoni Gaudí épületeinek egyike.

Ez az ingatlan volt Gaudí első önálló alkotása, mely 1883 és 1888 között épült. Ugyan nem ez a külföldiek számára a legnépszerűbb barcelonai látványosság, mégis érdemes megnézni.

Egy euróért kínálnak világörökségi helyszínen szállást 1

Egy szerencsés most ráadásul belülről is láthatja, 136 évig ugyanis nem járt odabenn a publikum. A program részeként bemutatják neki a ház történetét és titkait, bemutatják a helyiségeket. Az este fénypontja a Michelin-csillagos vacsora, melyet a pihenés követ. Szinte hihetetlen, de mindezért egyetlen eurót kér az Airbnb. A 24 órás kalandot július 12-én délután 4 órától lehet lefoglalni, a győztes pedig egész egyszerűen a leggyorsabban foglaló lesz.

Egy euróért kínálnak világörökségi helyszínen szállást 2 Egy euróért kínálnak világörökségi helyszínen szállást 3

Abban biztosak vagyunk, hogy aki egyetlen percet is késik, az már lemarad az életre szóló kalandról.