Lea Rose Fiega márciusban vásárolt egy kaparós sorsjegyet egy southwicki boltban (USA, Massachussetts), a munkahelye közelében. Ebédszünetben szaladt ki, nagyon sietett, gyorsan lekaparta, rápillantott, és mivel nem tűnt győztes szelvénynek, visszaadta az eladónak, hogy dobja ki.

A sorsjegy tíz napig pihent a pénztár mögött, aztán egy este a tulajdonos fia, aki átnézte a kidobott sorsjegyeket, észrevette, hogy nem volt rendesen lekaparva a szám, megtette, és kiderült, hogy egymillió dollárt ért a szelvény. Ez átszámítva durván 285 millió forint.

Mivel Fiega törzsvásárló a boltban, a tulaj azonnal tudta, ki vette a sorsjegyet. Áthívták a nőt a munkahelyéről, és átadták neki a nyerő szelvényt.

„El sem hittem, sírtam és megöleltem őket” – idézte fel Fiega, aki januárban súlyos Covid-19-en esett át, és gyógyulása után most duplán szerencsésnek érezte magát. A bolt a nyerő szelvény eladásáért az állami lottóbizottságtól 10 ezer dolláros (2,8 millió forintos) jutalmat kapott, és Fiega is megjutalmazta őket. A többi pénzt pedig nyugdíjas éveire tette félre.